4 Ekim 2009 Pazar

EV YAPIMI KETÇAP

EV YAPIMI KETÇAP

Malzemeler :
•5 kg.domates
•500 gr.soğan
•1 baş sarımsak
•4 adet defne yaprağı
•1 tatlı kaşığı tane karabiber
•1 bağ fesleğen
•sirke
•Tuz
•Toz şeker
•Zeytinyağı

Hazırlanışı :

Soğan, sarımsak ve defne yaprağı tencerenin dibine yayılır. Üzerine tane karabiber serpilir. Domateslerin kabukları soyulur. Bunun için domatesin alt kısmı artı şeklinde çiziklerle kesilir. Daha sonra kaynar suyun içine atılıp 20 saniye bekletilip hemen soğuk suyun içine bırakarak şoklama yapılır. Böylelikle kabukları kolayca soyulacaktır.

Domateslerin kabukları soyulup küp doğranarak tencereye ekledikten sonra tencere ocaktan alınır. Tane karabiberini de ekledikten sonra kaynamaya bırakılır. Pişmesine yakın sosu blender ile püre haline getirilir. Daha sonra fesleğenler eklenip bir süre daha pişirilir. Ardından tekrar püre yapılır. En son birkaç taşım daha kaynatılıp kıvamının bulması sağlanır. Pişme işlemi tamamlanan ketçap kavanozlara paylaştırıp kapağını sıkıca kapatılır ve ters çevrilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder