4 Ekim 2009 Pazar
MÜRDÜM ERİKLİ TURTA
•2 çorba k.toz fındık
•1 su b.pudraşekeri
•2 yumurta
•1 p.kabartma tozu
•150 gr.tereyağı
Kreması için:
•1.5 su b.pudra şekeri
•1 su b.un
•2 yumurta
•125 gr.margarin
üzeri için:
•Yarım kilo Mürdüm eriğİ
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına un, pudra şekeri, kabartma tozu ve toz fındık alınarak karıştırılır. Ortası açılarak içine yumurta ve tereyağını koyulur.
Ortadan itibaren yoğurmaya başlanılır. Kulak memesinden yumuşak bir kıvamda hamur elde edilir.
Hamur tart kalıbına aldıktan sonra kalıbayayılır ve havuz oluşacak biçimde şekillendirilir.Kreması için karıştırma kabında margarin, toz fındık, yumurta, un ve pudra şekeri alınarak çırpılır. Hazırlanılan krema hamurun üzerine yayılır. En son çekirdekleri çıkartılmış ve ikiye bölünmüş erikleri kremanın üzerine dizilir. 180 derecede pişirilir.
Etiketler:
erikli turta,
fındık,
kabartma tozu,
margarin,
mürdüm erği,
pudra şekeri,
tereyağı,
turta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder